לייעוץ והכוונה ללא עלות חייגו
הגיל השלישי הגדרה
כאשר מדברים על בני הגיל השלישי הגדרה מתכוונים ברוב המקרים על אנשים באמצע העשור השביעי לחייהם ומעלה, מדובר באנשים אשר יצאו לגמלאות או נמצאים בדרך לשם.
היציאה לפנסיה (גיל 62 אצל נשים וגיל 67 אצל גברים), מהווה אולי את אחד מהשינויים המשמעותיים בחייהם של בני הגיל השלישי, אשר היו רגילים לעבוד כל חייהם הבוגרים ופתאום הם נדרשים להתמודד עם שינויים משמעותיים בכל אורח החיים שלהם עם הזמן הפנוי, עם העובדה שהילדים עזבו את הבית, עם הצורך להכיר חברים חדשים ועוד.
חשוב לציין, כי ישנם מקרים בהם המעבר לגיל השלישי יהיה כרוך בהתמודדות עם קשיים כאלו ואחרים כמו: תחושת בדידות, דיכאון ואף שינויים במצב הבריאותי והתפקודי.
הגיל השלישי הגדרה - תקופות שונות
אז נכון שהגיל השלישי מתחיל בסביבות גיל 65, אך יש שמחלקים את הגיל הזה ל-3 חלקים: גילאי 65 עד 75 (בגילאים אלו רוב המבוגרים, עדיין מתפקדים באופן עצמאי), גילאי 75 עד 85 וגילאי 85 ומעלה.
כיום, בעקבות העלייה בתוחלת החיים (עלייה שעל פי תחזיות שונות רק תלך ותמשך ברבות השנים), רבים חושבים שלצד הגיל השלישי, צריך להוסיף הגדרה נוספת הגיל הרביעי.
חשוב לציין שבשלבים מסוימים במהלך הגיל השלישי הגדרה, חלה ירידה מסוימת ביכולות התפקוד של המבוגרים ובמקרים כאלו ישקלו פתרונות כמו: מעבר לדיור מוגן, מעבר לבתי אבות (בהתאם למצב התפקודי של אותו אדם) או גיוס שירותיו של עובד זר, אשר יחיה עם אותו אדם בביתו ויסייע לו בביצוע המטלות היומיומיות.
איך לשמר את רמת החיים?
בסופו של דבר הגיל השלישי הוא גיל הזקנה ואי אפשר לעשות כלום כנגד העובדה כי בגיל הזקנה, מתרחשים שינויים פיזיולוגיים, קוגניטיביים, חברתיים ורגשיים.
בני משפחה של אנשים בגיל השלישי, אשר מזהים שינויים מהותיים וקשיים של בני הגיל השלישי בביצוע פעולות יומיומיות, אמורים לפעול על מנת לסייע להם – כאשר, הפעולה המרכזית בה הם יכולים לנקוט תהיה לאתר בעבורם את המסגרת המתאימה – מסגרת שכזאת, יכולה לשפר את רמת חייהם במידה רבה וזה נכון לגבי כל תחומי החיים.
בתי אבות
הבית שלנו - בית אבות | בית אבות בנתניה | בתי אבות בשרון | מימון משרד הבריאות | כמה עולה בית אבות | יועץ לבית אבות |